PUHTAITA LUONNONTUOTTEITA
LAPIN YÖTTÖMÄSTÄ YÖSTÄ

Laitalan tila on perustettu vuonna 1936. Alunperin tila on ollut perinteinen lypsykarjatila, jonka toimintaa jatkoivat ensimmäisen sukupolvenvaihdoksen jälkeen Erkki ja Tuula Malinen.

Vuonna 1991 tilalliset jättivät karjatalouden ja tekivät luomusopimuksen Luomuliiton kanssa. Heti samana vuonna aloitettiin viljelymaiden kunnostus,
kurssit ja varsinainen luomuviljely. Parin vuoden harjoittelun jälkeen vuonna laajennettiin tuotevalikoimaa ja vuonna 1993 aloitettiin luomutuotteiden myynti.

Peräpohjolassa, Viantiejoen varrella, pohjolan pitkät päivät ja valoisat yöt antavat yrteille aivan omaleimaisen maun ja arktisen aromin. Lyhyen, mutta nopean kasvukauden ansiosta luomutuotteista kehittyy terveellisiä ja puhtaita. Tila sijaitsee kaukana saastuttavasta teollisuudesta ja urbaanista ympäristöstä, joka omalta osaltaan varmistaa saasteettomat ja puhtaat tuotteet.

Tila on erikoistunut Väinönputken viljelyyn. Muita tuotteitamme ovat tilli, persilja, kirveli, meirami, oregano, salvia, rakuuna, lipstikka, basilika, timjami, kynteli, mintut, sitruunamelissa, anisiisoppi, ym.

Nyt tilaa hoitaa Erkin ja Tuulan poika, Tomi Malinen, jonka harteille vuonna 2000 tehty sukupolvenvaihdos on siirtänyt vanhempiensa elämäntyön jatkamisen.

Tilamme tuotteita on saatavana hyvin varustetuista elintarvike- ja lappilaisista matkamuistomyymälöistä sekä postimyyntinä näiden sivujen tuotetorilta.